дома Вредните цимерки од Волково

Вредните цимерки од Волково

Солидарната петорка од Волково – Пепи, Мариче, Кате, Горде и Анабела, се препознатливи за читателите на „Лице в лице“ кои се движат најмногу во центарот на Скопје. Едвај чекаат да помине пандмијата, па да продаваат пак низ улиците на градот. Тие си даваат поттик и поддршка една на друга и речиси секогаш, се со насмевка на нивните лица.

Марица, Горде, Анабела, Кате и Пепи од „Порака Неготино“ – Волково

Кодовите се KupivOd (и името на продавачката) – KupivOdPepi, KupivOdKate, KupivOdGorde, KupivOdMariche, KupivOdAnabela. Поради пандемијата, сега тие наместо на продажба,  во својот дом во Волково имаат работилници кои опфаќаат арт терапија, па ако купите печатени изданија од нив, заедно со списанието, ќе ви стигне и цртеж или друга рачна изработка.

– Работилниците нè мотивираат да бидеме трпеливи и да учиме нови нешта додека сме во изолација, а преку делата сме поблиску до нашите поддржувачи- е пораката на вредната петорка од Волково.

Прочитајте повеќе за нивните приказни на овој линк и овде.

Разгледајте ги опциите, потоа наполнете ја кошничката и прегледајте ја. При прегледот во полето за внес на код на купувач, внесете еден од кодовите KupivOdPepi, KupivOdKate, KupivOdGorde, KupivOdMariche, KupivOdAnabela. Така, тие ќе знаат дека сте нивен верен купувач.