На гостите во Суводол, може да им биде овозможено незаборавно искуство каде што барем неколку часа ќе пасат овци, ќе вкусат скромна, но, вкусна овчарска ужина, и ќе уживаат во тишината и во овчарските приказни. „Нудиме кусо бегство од...
РЕПОРТАЖА ЗА ТОА ШТО НЕ МОЖЕМЕ ДА ГО ПРОЧИТАМЕ ВО ВООБИЧАЕНИТЕ МЕДИУМИ  Не е лесно за жителите да ја напуштат Газа, нивното право на слободно движење е ограничено и често е предмет на арбитрарни одлуки без соодветно објаснување. Тие знаат...
Толку е топло што ми иде да си ја излупам кожата. Со забрзан чекор се пробивам по чаршиската калдрма, додека мали солени поточиња ми се слеваат од челото до глуждовите. Вода, пекам во себе, само вода и малку ладовина,...