ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ИНТЕРВЈУ СО ИГОР АНГЕЛОВСКИ, СЕЛЕКТОРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА Јавно апелирам сите спортски федерации и спортски клубови, преку соработка со официјалните здруженија што работат со ранливи лица, да им овозможат да бидат составен дел од некој тренажен...
ИНТЕРВЈУ СО ЕН-СОФИ ГУНАРСОН, ИКЕА За­на­ет­чии од различни земји во светот, кои се соочуваат со општествени и со социјални предизвици, но­сат нова вредност преку партнерство со светската марка ИКЕА. Од една страна, компанијата до­би­ва уникатни предмети за разубавување и функционалност...
Превод Симона Петковска Вредностите што се потребни за вработување во 21 век, улогата на бизнисот во одржливиот развој, промените што ги доживува светот откако живее во пандемија и за многу други аспекти што се вредни за отворање нови бразди во...
Ако не бев продавач на уличното списание, ќе бев тоа што ме учеше вујко ми да бидам –  мо­лер. А, ако ме прашате зошто молер, затоа што сакам кога правам промена и од неуредно станува чи­сто и бело. Многу...
ИНТЕРВЈУ СО МОХАМЕД ЈУНУС, НОБЕЛОВЕЦ Се претворивме во погрешни, во себични луѓе. И ова е насоката што економијата ни помогна да ја создадеме за себе. Најдобрата одлука во моментов е да не се вратиме назад. Ни треба свет со три...
Глобален настан кој ја истакнува работата на претприемачите од 180 земји низ светот, ги вмрежува и инспирира луѓето да се вклучат во претпремачки потфати, најголемото светско одбележување на иноваторите и креаторите на работни места кои ги носат идеите кон...
Вдиши: свежа визија за посакуваниот образовен систем. Издиши: неефикасни модели и неосмислени реформи. Ова  е најважната „мајндфулнес“ порака за овој период за нашиот систем, за кој пандемијата беше лакмусов момент што ги извади на виделина сите слабости што долго време биле...